
 

 

Unattended Minors  

  

  

Children under the age of 12 must be attended at all times, with the exception of children under 

age 12 in grades 4-8 who are attending Tween programs.  

  

Children under 12 attending a Library program must be brought into the building by a parent or 

responsible caregiver who must remain in the building and be responsible for his/her children, 

with the exception of middle and high school aged children arriving after school by school bus. 

  

Disruptive children of any age will be asked to leave for the day.  

  

Parents/ Guardians should be aware the Connecticut Law states:   

  

Sec. 53-21a. Leaving child unsupervised in place of public accommodation or 

motor vehicle. (a) Any parent, guardian or person having custody or control, or 

providing supervision, of any child under the age of twelve years who knowingly 

leaves such child unsupervised in a place of public accommodation or a motor 

vehicle for a period of time that presents a substantial risk to the child's health or 

safety, shall be guilty of a class A misdemeanor.  

  

All unattended minors will be reminded of time 15 minutes prior to closing. They will be 

allowed to use library phones to arrange transportation. Staff will wait with patrons younger than 

12 years of age, or any patron for whom there is a concern. At 15 minutes past closing, the 

Coventry Police may be called to wait with or pick up the minor. In the case of repeated tardy 

pickups of less than 15 minutes, a letter to the parent or guardian will be sent and at the 

discretion of the library director, a suspension of library privileges may occur.   
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